3 Mart 2010 Çarşamba

Balık Unu

Horozlarımızın daha sağlıklı olmaları için günlük ihtiyaçlarını karşılayacak yem karışımlarını vermiştim. Aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

Balık unu için alternatif çözümler önermiştim (kedi maması gibi...). Balık ununu yem fabrikalarından temin edebileceğiniz gibi yeni hizmete giren bir sitede balık unu satmaya başlamışlar. Fiyatının biraz pahalı olması dolayısıyla birçok kişi balık unu kullanmaz. Yavru bakımındaki ilk üç ay çok önemlidir burada yaşanan kayıplar bizi maddi açıdan zarara uğrattığı gibi manevi olarakta zarara uğratır. Ayrıca bir horozun sağlıklı olmaması o sezonu boş geçirmesi zaten maddi bir kayıptır. Hinthorozu bakımı para ve zaman gerektirir.

Balık ununu aşağıdaki firmadan temin edebilirsiniz. (Firma ile ticari ilişkim bulunmamaktadır.)
  • SÖNMEZ TİCARET - Okmeydanı-İSTANBUL - 0212 237 11 13
Yem karışımlarımızda balık unu neden kullanmalıyız?
  • Balık unu, sindirilebilir protein değeri, esansiyel amino asit zenginliği ve hayvanlar tarafından yararlanılabilirliği en yüksek olan protein kaynağıdır.
  • Balık unundaki protein miktarı %70 civarındadır.
  • Balık unundaki protein hayvanlar tarafından çabuk sindirilir, özellikle yavruların büyümesinde etkin rol oynar. Yavruların ihtiyacından fazla verilmesi yavruların orantısız büyümelerine sebep verebilir. 1 kg civciv yemine 100 gr'dan fazla katılmamalıdır. Ayrıca balık unu ile yumurta sarısının birlikte verilmesi zararlıdır.
  • Kasların gelişiminde protein olmazsa olmazdır. Düzgün beslenmeyen bir hayvana ne kadar idman verirseniz verin istenen kas gelişimini sağlayamazsınız.
  • Bir yaşından büyük hayvanlara aralık ile mart ayları arasında verilmelidir.

Hiç yorum yok:

 
Kanatlı,Tavuk,Horoz,Civciv,Kanatlı Hastalıkları